4 kananmunaa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(2 tl kardemummaa)
1½ dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
(TAI saman verran margariinia sulana)
Omenoita viipaleina tai kuutioina
kanelia ja sokeria päälle
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon.
Sekoita öljy/margariinisula ja maito keskenään ja lisää ne lopuksi taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja levitä tasaisesti.
Laita omenaviipaleet/-kuutiot taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n.15 minuuttia.
Piirakka maistuu ihan sellaisenaankin mutta voit tarjota sitä myös vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.