4  kananmunaa

3 dl sokeria

4½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

(2 tl kardemummaa)

1½ dl maitoa

1 dl ruokaöljyä

(TAI saman verran margariinia sulana)

Omenoita viipaleina tai kuutioina

kanelia ja sokeria päälle

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon.

Sekoita öljy/margariinisula ja maito keskenään ja lisää ne lopuksi taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja levitä tasaisesti.

Laita omenaviipaleet/-kuutiot taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n.15 minuuttia.

Piirakka maistuu ihan sellaisenaankin mutta voit tarjota sitä myös vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.